Pikkusormen panttausta

Kolme viikkoa virallista yrittäjyyttä takana. Kesä on mennyt enimmäkseen työympäristöä rakentaessa ja projekteja suunnitellessa. Niin ja tietysti henkisesti valmistautuessa uuteen elämänvaiheeseen.

Ensimmäiset projektit on myös jo takana, mm. kansanedustaja Mikael Palolan www-sivusto on nyt nähtävillä (www.mikaelpalola.fi). Tekemistä on riittänyt alusta lähtien, mutta samalla olen pyrkinyt huolellisesti varmistamaan byrokratian kiemurat kohdilleen. Onneksi apuna on erittäin pätevä kirjanpitäjä, johon voi tukeutua tarvittaessa. Myös keväällä käyty Valmennusmajakan yrittäjäkurssi antoi hyvät eväät alkuun. Olo ei ole epävarma vaan enemmänkin utelias.

Kun yhden oven sulkee, toinen avautuu. Sanonta pätee myös toisin päin. Kun yhden oven avaa, pitää muistaa sulkea myös se perässään oleva ovi. Liityin mm. yrittäjäkassan jäseneksi ja samalla päätin pitkäaikaisen suhteeni Tekniikan Akateemisiin. Toki olisin voinut jatkaa TEK:n jäsenenä ilman kassaa, mutta en nähnyt siitä itselleni hyötyä. Aika mennä eteenpäin.

Erästä jäsenyyttä aion vielä vähän aikaa pantata: en vielä ole liittynyt Suomen Yrittäjien jäseneksi. Miksi? Ihan vain siksi, että odotan että syyskokoukset menee ohi tältä vuodelta; sen jälkeen voisi laittaa jäsenhakemuksen eteenpäin. Minut tuntevat henkilöt tietävät, miksi näin teen. Pikkusormen kun antaa, menee yleensä koko sydän. Aion itsekkäästi pitää vielä vähän aikaa sydämeni ihan vain itselläni.